Circle of Security

De gebruiksaanwijzing die je bij je kind had willen krijgen.

Circle of Security Parenting (COSP) leert je te begrijpen wat je kind echt van je vraagt.

Voor alle ouders die hun best doen

Iedere ouder voelt zich weleens ten einde raad. Wat heeft mijn kind in hemelsnaam van mij nodig op dit moment? Stel je eens voor hoe het voelt als je in staat bent om te begrijpen wat je kind van je nodig heeft. Op ieder moment, in iedere situatie.

Al decennialang in landen over de hele wereld, en nu eindelijk ook in Nederland: Circle of Security! Dé cursus voor ouders en andere primaire verzorgers van kinderen in de leeftijd 0-6 jaar. Dit is jouw unieke kans om deel te nemen aan dé cursus op het gebied van veilige gehechtheid. Ja, ik ben best een beetje trots…

Hoe kan dat ook anders? In 8 weken ga je samen, in een groep van 8 ouders, de diepte in. Je krijgt alle handvatten die je nodig hebt om de relatie met je kind (en stiekem ook jezelf) te versterken. We doen dat door door gedrag heen te kijken. In plaats van gedrag te corrigeren, ontdekken we welke behoefte een kind probeert te communiceren en hoe jij daar het beste op in kan spelen.

Wat ik voor jou wil, is dat je ziet wat je in huis hebt om een veilige gehechtheidsrelatie te faciliteren, en gaat houden van je imperfecte, maar goed genoeg en ‘helemaal-jij’ ouderschap. Deze cursus is er om de relatie met je kind te vieren.

Hoe het werkt?

Het programma is opgebouwd rond 3 pijlers die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Elke week zie je deze ingrediënten terug in de thema’s waarmee we aan de slag gaan. Zie ook het programma.

Wat is gehechtheid?

We nemen een duik in ruim 60 jaar onderzoek. Wat weten we inmiddels over gehechtheid? Hoe werkt gehechtheid en hoe werkt het door? We leren over de cirkel van veiligheid.

Wat heeft mijn kind nodig?

Leren kijken naar gedrag: zonder oordeel, maar met nieuwsgierigheid. Welke behoefte zit er achter het gedrag dat ik zie? Wat is er nodig om de relatie te versterken?

Wie ben ik als ouder?

Wat we meenemen vanuit onze eigen opvoeding en uit onze omgeving heeft effect op de relatie met ons kind. We leren dat te zien en hoe we kunnen voorkomen dat het ons saboteert.

Veilige gehechtheid maakt het verschil

Na meer dan 60 jaar onderzoek weten we dat hoe veiliger gehecht kinderen zijn, hoe beter ze in staat zijn om:

Ervaringen van anderen

Circle of Security zit boordevol middelen die je achteraf gezien het liefst vóórdat je ouder bent al in huis hebt. Je krijgt de nodige kennis en informatie, maar de echte waarde zit in de vaardigheden die je ontwikkelt om vanuit je aangeboren gevoel voor je kind te gaan ontdekken wat je kind nodig heeft. Af en toe kom je obstakels uit je eigen opvoeding tegen, en je krijgt handvatten hoe je daarmee om kan gaan. Ik had niet verwacht zóveel te leren tijdens deze cursus. Ik heb niet alleen ontzettend veel geleerd over mijn kind en mijn relatie met mijn kind, maar ook over mezelf en mijn relaties.

Sarah

Circle of Security

Kirsten hielp me om los te komen van hardnekkige familiepatronen. Ze kon mij haarfijn de familiedynamiek laten zien in mijn gezin van herkomst. Dat gaf me inzicht in de manier waarop de gehechtheidsrelatie met mijn ouders invloed had op mijn communicatie en relaties. Ik ben hoogbegaafd en ik vond het extra fijn hoe ze haar kennis van hoogbegaafdheid en spiritualiteit combineerde in ons contact. Dankzij Kirsten heb ik nu een liefdevolle relatie en ben ik zoveel succesvoller in wat ik allemaal onderneem! Ik raad het absoluut aan om met haar te werken.

Elisa

1:1 coaching

Schrijf je meteen in!

€ 288 / € 222

Circle of Security

De reguliere variant van Circle of Security Parenting (COSP) is een cursus van 8 weken.
Dit is de inhoud van de bijeenkomsten:

Circle of Security

Tijdens de eerste bijeenkomst maken we kennis met elkaar. We bespreken onze verwachtingen, en we gaan van start met de cirkel van veiligheid – ‘Circle of Security’. Onze duik in het diepe begint hier.

Behoeften in kaart brengen

We onderzoeken welke behoeften belangrijk zijn voor een veilige gehechtheidsrelatie, hoe we die behoeften in kaart kunnen brengen, en hoe we daar zelf optimaal op kunnen reageren.

Emoties & regulatie

We verkennen de invloed van emoties (bij ons kind en onszelf) op de gehechtheidsrelatie. We maken kennis met het belang van emotieregulatie en technieken om onszelf en ons kind daarmee te helpen.

Relatie als fundament

Hoe we als ouders/primaire verzorgers de relatie met ons kind kneden, heeft blijvende impact voor de rest van onze levens. Je leert gevoelig te worden voor verschuivingen en signalen in de relatie met je kind.

Pad naar veiligheid

Deze week ontdekken we de kwetsbaarheden op het pad naar veiligheid. We zien dat veilige gehechtheid hartstikke haalbaar is, maar ook een aantal cruciale ingrediënten heeft. We kijken hierbij ook naar ‘problematisch’ gedrag.

Wat belemmert ons

Ben jij je bewust van de kwetsbaarheden die je zelf meeneemt in de relatie met je kind? In de voorgaande weken leerde je over het kijken naar je kind. Deze week zoeken we de diepte in onszelf op.

Repareren na een breuk

Als je kind ‘moeilijk doet’ kan je lijstjes volgen die het gedrag moeten veranderen, óf je gaat het blijvende verschil maken voor je kind. Deze week ontdek je dat het goed repareren van de relatie met je kind van onschatbare waarde is, én hoe je dat doet.

Terugblik en viering

De afgelopen weken zaten vol met actie, kennis en oefenen. We blikken terug op wat we hebben geleerd, de highlights die we meenemen, en we vieren dat we samen dit proces aangingen. Als je onbeantwoorde vragen hebt, is dit het moment om ze te stellen.

Ben je er klaar voor?

Ik kan niet wachten om je welkom te heten!

Als je nog vragen hebt over deze aanbieding, kijk dan zeker even hieronder. Als jouw vraag er niet tussen staat, neem dan contact met me op.

Wanneer je wel graag wilt deelnemen maar de investering voor jou niet haalbaar is, zoek ik graag met je naar een passende oplossing.

Wil je eerst graag meer weten over mij en wie ik ben? Neem dan hier een kijkje. Ik stel me graag aan je voor, en ook hier: als je meer wilt weten, neem dan even contact met me op.

Contact opnemen kan via het contactformulier en via Instagram.

Ben je eruit? Schrijf je meteen in!

Meld je nu aan

Laat hier je e-mailadres achter om een seintje te ontvangen

Vraag & antwoord

De data voor de nieuwe cursusronde zijn nu nog niet bekend. Je kan je al wel aanmelden voor de wachtlijst (klik hier). Dan krijg je een exclusieve aanbieding als het zover is.

De bijeenkomsten zijn ’s avonds, van 19:30-21:00. De bijeenkomsten vinden plaats via Zoom.

Het verkorte COSP-programma vindt plaats op twee zaterdagochtenden van 9:00-12:00, ook via Zoom.

Er komen geen opnames beschikbaar.

COSP is voor ouders/primaire verzorgers van kinderen in de leeftijd 0-6 jaar, die de gehechtheidsrelatie met hun kind willen versterken.

Als je een geschiedenis hebt met een moeilijke familiedynamiek, psychische problematiek, of bekend bent met andere problemen, neem dan contact met me op. Ik bespreek graag met je of de online COSP groep voor jou voldoet.

Het cursusmateriaal is Engels. Er is geen Nederlandse vertaling beschikbaar (en die is ook niet in de maak).

Het materiaal is een mix van video, informatie en opdrachten. In principe verwerken we al het cursusmateriaal tijdens de bijeenkomsten, die in het Nederlands zijn. Uiteraard ontvang je elke bijeenkomst handouts van het cursusmateriaal. Dit is dan dus wel in het Engels.

Ik mag helaas het cursusmateriaal niet zelf vertalen. Dat heeft te maken met o.a. licenties.

Je kan je hier aanmelden. Tijdens de inschrijving maak je een keuze tussen de reguliere of de verkorte variant.

Staat jouw vraag er niet bij?

Wat heb jij nodig?

Plan een (gratis) verkennend gesprek

Ik ben Kirsten

Spirituele mentor & down-to-earth drs.

Als expert in hoe mensen ontwikkelen, relaties, en gehechtheid, help ik mensen te breken met ongewenste conditionering en hun natuurlijke kracht te herontdekken. Als jouw persoonlijke gids tijdens deze reis, help ik je (opnieuw) thuis te komen bij jezelf.