Deze week: Black Friday deals!
De korting staat aangegeven op de betaalpagina.

Wat jouw kind echt nodig heeft

De pijlers van gehechtheid

Iedere ouder droomt van een gelukkige, vervulde relatie met hun kind... en meer nog: dat hun kind opgroeit tot een gelukkige volwassene.

De 4 pijlers van gehechtheid komen voort uit de cirkel van veiligheid - het fundament van gehechtheid.

In deze cursus, met optioneel ook coaching en community, leer je te begrijpen wat je kind echt van je vraagt.

In deze cursus ontvang je 4 workshops over de pijlers van gehechtheid. Bovendien kan je kiezen voor 4 live Q&A’s waarin je al je vragen kan stellen en coaching ontvangt.

Heart Activation Breathing

Met de Heart Activation Breathing breng jij je hoofd en je hart weer met elkaar in balans. Letterlijk, want van deze techniek is aangetoond dat hij een positief effect heeft op je hart, je brein én je gemoedstoestand. Het allerbeste? Het kost je niets, het is super simpel, en je kan het overal doen!

Vul je naam en e-mailadres in om de Heart Activation Breathing te ontvangen. Je ontvangt ook mijn nieuwsbrief. Door je aan te melden ga je akkoord met het privacybeleid.

Behoeften begrijpen

Iedere ouder voelt zich weleens ten einde raad. Wat heeft mijn kind in hemelsnaam van mij nodig op dit moment? Dit is de gebruiksaanwijzing die je bij je kind had willen krijgen. Stel je eens voor hoe het voelt als je in staat bent om te begrijpen wat je kind van je nodig heeft. Op ieder moment, in iedere situatie.​

In deze cursus ga je aan de slag met de 4 pijlers van gehechtheid. De pijlers van gehechtheid zijn gebaseerd op de cirkel van veiligheid: de basis van gehechtheid.

De cursus begint met een bijeenkomst waarin we gehechtheid verkennen en vooruitblikken op de 4 pijlers waarop de cirkel van veiligheid is gebaseerd. In iedere workshop staat 1 van de 4 pijlers centraal. Lees hier meer over de pijlers van gehechtheid.

In elke workshop gaan we aan de slag met:

 1. Gehechtheid: hoe werkt dit en hoe werkt dit door?
 2. Behoeften: wat heeft mijn kind nodig? Wat zit er achter dit gedrag?
 3. Zelfreflectie: wie ben ik als ouder? Welk effect heeft dat?

 

Voor ouders, verzorgers, leerkrachten, pedagogisch werkers, opa’s en oma’s, en alle anderen met (nauw contact met) kinderen.

Opbouw van de cursus

Je kan deze cursus samenstellen op precies de manier die bij jou en jouw interesses past. Op die manier weet ik zeker dat ik jou een goede basis in gehechtheid meegeef, én dat jij geprikkeld wordt om daar op een betekenisvolle manier mee aan de slag te gaan. Dubbele winst dus!

4 on demand workshops

Je begint met een GRATIS masterclass over gehechtheid en de cirkel van veiligheid. Je maakt kennis met de pijlers van gehechtheid en ontdekt hoe die de relatie met jouw kind kunnen versterken. In iedere workshop duiken we diep in 1 pijler.

4 live Q&A sessies

Je kan ervoor kiezen om de workshops aan te vullen met live Q&A sessies na iedere workshop. Je kan vragen stellen over de workshop of hoe dat bij jou thuis gaat. Er zijn aparte Q&A groepen voor ouders met en ouders zonder interesse in Human Design.

Besloten community

Neem je deel aan de live Q&A sessies? Dan krijg je ook toegang tot de besloten community die hoort bij jouw gekozen Q&A groep. In die groep kan je verbinden en sparren met andere ouders. Dit is een veilige omgeving waar jij kan delen en experimenteren.

Ik ben Kirsten

Spirituele mentor & down-to-earth drs.

Als expert in hoe mensen ontwikkelen, relaties, en gehechtheid, help ik mensen te breken met ongewenste conditionering en hun natuurlijke kracht te herontdekken. Als jouw persoonlijke gids tijdens deze reis, help ik je (opnieuw) thuis te komen bij jezelf.

Opvoeden vanuit verbinding

De cursus begint met een inleiding in de pijlers van gehechtheid en de cirkel van veiligheid. Daarna volgen 4 workshops. In iedere workshop staat 1 pijler van gehechtheid centraal. Je kan ervoor kiezen om alleen de serie workshops te volgen, maar als je het maximale uit deze cursus wilt halen bundel je de workshops met live Q&A sessies.

Veilige basis

Je leert wat een veilige basis is en hoe je dat creëert. Niet alleen voor je kind, maar ook voor jezelf. Aan bod komt o.a.: betrouwbaarheid, voorspelbaarheid, en responsiviteit. Je leert hoe jij een veilige basis kan zijn, en hoe je herkent dat je kind naar pijler 2: de wereld verkennen toe wil.

Wereld verkennen

Je leert herkennen hoe je kind aangeeft op ontdekking uit te willen, hoe je een uitnodigende omgeving creëert, en hoe je daarin veiligheid biedt. Wat doe je als je kind vastloopt? Aan bod komt ook het stellen van grenzen en het begeleiden naar zelfstandigheid.

Emoties reguleren

Voor veel ouders de meest uitdagende pijler: het verwerken van emoties. Je leert hoe emotieregulatie werkt, van het herkennen en benoemen tot het valideren en (samen) reguleren. Je leert de waarde van intense emoties en wat dat voor jou betekent.

Veilige haven

De laatste pijler draait om het weer tot rust komen en opladen. Vanuit de veilige haven beweegt je kind weer naar pijler 1: de veilige basis. In de veilige haven voelt je kind zich getroost, beschermd, en gekend. Je gaat de signalen herkennen en leert hoe je jouw kind helpt los te laten en op te laden.

Veilige gehechtheid maakt het verschil

Na meer dan 60 jaar onderzoek weten we dat hoe veiliger gehecht kinderen zijn, hoe beter ze in staat zijn om:

Speciale Q&A groepen

Omdat er steeds meer ouders zijn die aan de slag gaan met Human Design en dat ook voor hun kind willen inzetten, is er de optie om deze cursus te combineren met Human Design. Maar ik vind het belangrijk dat ouders de keuze hebben, en als je niets met Human Design hebt, wil ik dat je volledige toegang hebt tot alles over gehechtheid – zonder Human Design.

Geen Human Design

De ideale Q&A groep voor ouders die actief aan de slag willen met de inhoud van de cursus en de gehechtheidsrelatie van hun kind willen bevorderen. In de live Q&A sessies, die na iedere workshop plaatsvinden, ontvang je coaching en is er mogelijkheid om vragen te stellen en te reflecteren. Dit is een veilige omgeving voor jou om op ontdekking te gaan in jouw ouderschap. In deze groep komt Human Design in het geheel niet aan de orde.

Integratie met Human Design

Deze Q&A groep is perfect voor bewuste ouders die geïnteresseerd zijn in Human Design, en ook inzien dat ‘advies over het design van je kind’ een lege huls is als je niet eerst een goede basis hebt in de onderliggende behoeften van je kind. In deze groep kan je wel alle vragen stellen over het design van jou en/of je kind, en de manier waarop dat samenhangt met jullie onderliggende behoeften – en hoe je daar het maximale uit haalt.

Alles over hoe jij gehechtheid in je voordeel inzet:

van € 749 voor € 99!

Opvoeden vanuit verbinding

Leer de echte behoeften van je kind kennen en voorzien
749
99
 • Start: 10 januari 2024 - zie alle data en tijden
 • Alles over hoe gehechtheid werkt voor jou en je kind
 • Sterke basis in de gehechtheidsrelatie van je kind
 • Hoe perfect moet jij als ouder eigenlijk zijn?
 • Wat heeft jouw kind werkelijk nodig van jou?
 • Hoe werken jouw eigen ervaringen door?
 • Voor elke pijler 1 on demand workshop (4 in totaal)
 • Materiaal om zelf mee aan de slag te gaan
 • Optioneel: live Q&A na iedere pijler (aanrader!)
 • Speciale Q&A groepen gebaseerd op jouw behoeften
 • Gratis besloten community bij deelname aan Q&A

Creëer de beste relatie met je kind

Opvoeden vanuit verbinding met de pijlers van gehechtheid

Achteraf of gespreid betalen?
Selecteer 'Klarna' als betaalmethode.
plan_select

Creëer de beste relatie met je kind

Opvoeden vanuit verbinding met de pijlers van gehechtheid

Achteraf of gespreid betalen?
Selecteer 'Klarna' als betaalmethode.
plan_select

Vraag & antwoord

De workshops komen on demand beschikbaar. De week na het publiceren van de workshop vinden de live Q&A’s plaats. De data en tijden zijn als volgt:

 • 6-12-2023 om 19:30: Gratis masterclass over gehechtheid en de cirkel van veiligheid
 • Week van 8 januari: Workshop 1 beschikbaar
 • Week van 15 januari: live Q&A sessies
 • Week van 22 januari: workshop 2 beschikbaar
 • Week van 29 januari: live Q&A sessies
 • Week van 5 februari: workshop 3 beschikbaar
 • Week van 12 februari: live Q&A sessies
 • Week van 19 februari: workshop 4 beschikbaar
 • Week van 26 februari: live Q&A sessies

 

De live Q&A sessies plannen we met de groep.

Deze cursus is voor ouders en andere primaire verzorgers die de relatie met hun kind willen versterken. De cursus is niet alleen relevant voor ouders, maar ook voor professionals die met kinderen werken.

Je krijgt een basis in gehechtheid waardoor je de behoeften van kinderen leert herkennen. Je gaat zien dat achter bepaald gedrag altijd behoeften schuilgaan.

Of je nu een ouder bent die geïnteresseerd is in Human Design en dat wil integreren in het gezin, of juist helemaal niet: deze cursus geeft jou de basis om keuzes te maken die in het belang zijn van jouw kind.

Deze cursus is voor mensen die weten dat er geen quick fixes zijn in opvoeding en relaties, maar wél gemotiveerd zijn om te reflecteren op zichzelf en de werkelijke behoeften die zowel jij als je kind hebben.

Als je een geschiedenis hebt met een moeilijke familiedynamiek, psychische problematiek, of bekend bent met andere problemen, neem dan contact met me op. Ik bespreek graag met je of deze cursus voor jou voldoet.

Na deze cursus heb een basisbegrip van gehechtheid en de cirkel van veiligheid. Je begrijpt hoe de pijlers van gehechtheid samenwerken en de interactie tussen jouw behoeften en ervaringen en die van je kind. Je krijgt handvatten die je helpen om keuzes te maken die in het belang zijn van jou en je kind.

De waarde van de cursus hangt sterk af van de variant die je kiest (alleen de workshops of ook de live Q&A met community) en jouw eigen investering en betrokkenheid. Ik kan je geen garanties bieden, maar help je graag om er het beste uit te halen.

Als je een geschiedenis hebt met een moeilijke familiedynamiek, psychische problematiek, of bekend bent met andere problemen, neem dan contact met me op. Ik bespreek graag met je of deze cursus voor jou voldoet.

Het cursusmateriaal is in het Nederlands. De workshops bestaan uit een combinatie van video en werkbladen waarmee je zelf aan de slag kan. Dat raad ik je aan echt te doen, want jouw ervaringen kan je vervolgens bespreken in de live Q&A.

In de live Q&A kan je vragen stellen over de workshop, maar ook over wat je zelf tegenkomt in je gezin. Er is ruimte voor micro-coaching en reflectie. Na de Q&A komt de opname beschikbaar, zodat je ook profiteert van de Q&A als je er niet live bij kon zijn. Dus mocht je er een keer niet bij kunnen zijn: stuur vooraf je vragen in! De kans is groot dat ik jouw vraag dan tóch kan beantwoorden.

Als je deelneemt aan de live Q&A sessies, krijg je bovendien toegang tot de besloten community voor jouw Q&A groep. Dit is een veilige omgeving voor ouders uit deze groep om met elkaar uit te wisselen en elkaar te steunen. De community zit in de cursusomgeving. Het is dus geen Facebook-community.

Die vraag krijg ik vaker. Ik maak het niet mooier dan het is: de cursus is meer dan € 749 waard. En ik zie mensen met minder achtergrond in gehechtheid dan ik, schaamteloos zulke bedragen vragen. Dat vind ik een probleem.

Gehechtheid ligt aan de basis van wie we ten diepste zijn en wat we ten diepste nodig hebben. Mijn visie is dat we dat dan niet de markt uit moeten prijzen, maar juist zo beschikbaar mogelijk moeten maken. Om deze cursus te kunnen geven en zo toegankelijk mogelijk te maken, maak ik veel kosten (behalve natuurlijk de enorme tijdsinvestering). Die kosten wil ik graag dekken.

Het is mijn doel dat deze cursus zo laagdrempelig mogelijk is voor zoveel mogelijk ouders, andere primaire verzorgers, en professionals. Wat je in deze cursus leert staat aan de basis van wie jij bent en wie je kind is, en hoe jij en je kind zich ontwikkelen. Meedoen maakt het verschil.

Wil jij deelnemen maar zijn de kosten een probleem? Neem dan contact met me op. Dan bespreken we jouw situatie en of daar een mouw aan te passen is.

Je kan je hier aanmelden. Op het betaalformulier kies je welke variant je kiest:

 • De 4 workshops over de pijlers van gehechtheid (dus zonder Q&A’s)
 • De 4 workshops incl. 4 Q&A’s zonder Human Design
 • De 4 workshops incl. 4 Q&A’s met Human Design
 • De 4 workshops incl. alle 8 Q&A’s

Staat jouw vraag er niet bij?

Wat heb jij nodig?

Plan een gratis verkennend gesprek of stuur meteen een bericht via WhatsApp